Avui: 09:00-14:00 h , 16:00-20:00 h 938901796 640933335 640933335
Temps de lectura 2 min.

A l'estiu els teus ulls s'exposen sovint a factors com el clor de les piscines, la sal de l'aigua del mar o les fortes radiacions solars de l'època. De fet, l'exposició perllongada als raigs ultraviolats sense protecció pot fer malbé superficialment la còrnia, ocasionant visió borrosa, fotofòbia, llagrimeig i sensació d'un cos estrany.

A més dels ambientals, hi ha altres factors de risc que influeixen en la salut ocular a l’estiu, com l’edat o el color dulls. Encara que cal cuidar sempre els ulls, a l'estiu cal extremar les precaucions, t'expliquem alguns consells perquè aquesta temporada protegeixis els ulls com ho necessiten.

CONSELLS PER CUIDAR DELS TEUS ULLS A L'ESTIU

Aquest estiu mantingues la salut ocular amb uns senzills gestos diaris:

  • Fes servir sempre ulleres de sol homologades per la UE i adaptades a la teva graduació.
  • Utilitza ulleres de natació per evitar que el clor i la sal provoquin irritació i envermelliment.
  • No comparteixis ulleres o productes de maquillatge per als ulls.
  • No et freguis els ulls i fes servir sèrum fisiològic si t'entra sorra o algun altre cos estrany.
  • No miris directament el sol.

Consejos para cuidar tus ojos en verano

A més, tingues present la hidratació dels teus ulls i és que, per exemple, l'aire condicionat freqüent a molts llocs els hi provoca sequedat. Per això, beu aigua amb freqüència i, si cal, hidrata els teus ulls amb sèrum fisiològic per netejar-los. Però per al seu ús, segueix sempre el consell del teu farmacèutic, perquè si es fa servir en excés pot ressecar-los.

I, com sempre, segueix una dieta sana i equilibrada, bona per a la teva salut i també per a la dels teus ulls. Omple els teus plats d'aliments rics en vitamines A, C i E i omega 3, com el peix, les fruites i verdures.

A L'ESTIU, NO OBLIDIS LES TEVES ULLERES DE SOL

Les ulleres de sol són més que un accessori de moda, són una necessitat. És indispensable fer servir unes ulleres homologades que et protegeixin dels raigs UVA/B al 100 %. Per saber si són homologades, busca el distintiu de la CE que han de portar i que ho certifica. Si són polaritzades, t’ ajudaran a evitar els reflexos.

Consejos para cuidar tus ojos en verano

A l'hora d'escollir-les, tingues en compte també per a què utilitzaràs les ulleres, si és per a ús diari o per realitzar alguna activitat específica. I per fer esport utilitza ulleres protectores, amb vidres que redueixin els reflexos de llum i tinguin protecció solar.

A més de les ulleres, els barrets redueixen un 90% la incidència de les radiacions solars sobre els ulls, o també pots utilitzar una gorra amb visera.

Aquest estiu no perdis de vista la teva salut ocular i segueix aquests consells per protegir la teva mirada. I, si necessites consell professional, en tot moment tens una farmàcia a prop teu que et pot ajudar.

Escriu un comentari

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s'apliquen la Política de Privadesa de Google i els Termes de servei.
*Camps obligatoris